Konecranes panostaa työturvallisuuteen

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaite-valmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa konepaja- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille ja työstökoneille. Yrityksellä on 9 700 työntekijää ja 485 toimipistettä 43 maassa.

Yhtiön Hyvinkään toimipisteen työturvallisuudesta vastaava Pasi Enqvist puhuu koulutuksen puolesta. Varastohenkilökunta on käynyt läpi perusteellisen Kastenin ja Intologin yhdessä antaman hylly-turvallisuuskoulutuksen. Nyt hyllyjen kunnon tarkastaminen kuuluu päivittäisiin rutiineihin. Tästä seuraa, että havaitut puutteet ja vauriot korjataan saman tien.

Kuormalavahyllyt ja turvallisuus Konecranesilla

  • halu ja päätös pitää hyllyt kunnossa
  • hyllyturvallisuuskoulutus
  • säännölliset hyllytarkastukset
  • ulkoistettu tarkastaminenPasi Enqvist käyttää myös Intologin Kimmo Lehtistä apuna työturvallisuustyössään. Aina tehdasalueella liikkuessaan Kimmo tarkistaa kuormalavahyllyjen kunnon. Kuormalavahyllyn takasivulle kiinnitettävä takasuojaverkko estää tavaroita putoamasta ja aiheuttamasta henkilö- ja materiaalivahinkoja.

 

Työturvallisuuteen kuuluu myös meluhaittojen ehkäisy.Tässä sirkkeli on erotettu tuotanto- ja kokoonpanotiloista meluseinän avulla.

Lisää referenssejä