H. Kraatz Oy automatisoi pientavaralogistiikkansa

Perävaunujen komponenttitoimittajana tunnetun H. Kraatz Oy:n tuotevalikoimasta viidesosa on pientavaroita. Tytäryhtiö Trailconin tuotteet mukaan lukien pientavaranimikkeitä on kertynyt myyntilistalle jo yli 3 000.
- Pientavaravarastoa ei ollut enää järkevää sijoittaa pientavarahyllyihin. Tuotteiden keräily ja tarroitus tarraviuhkalla tuli entistä hankalammaksi ja lisäksi tarvitsimme pientavarahyllytiloja kuormalavahyllykäyttöön. Varasto myös sitoi turhaan trukkikapasiteettia, Kraatzin logistiikkapäällikkö Markku Hirvonen selvittää.
 
H. Kraatz Oy:n toimitusjohtaja Hans Peter Kraatz kertoo, että yhtiössä oli jo tehty päätös toisen tyyppisestä varastoautomaatista, kunnes Kasten esitteli TuplaTornadon. Hyllytys- ja keräilyajat ovat lyhyet automaatin suuren pysty- ja vaakasuuntaisen nopeuden ansiosta.
 
Sillä aikaa, kun keräilijä poimii paletilta tuotteita, järjestelmä hakee hänelle jo uutta palettia ja tuo sen odottamaan väliasemalle. Tämän ansiosta paletinvaihtoaika on erittäin lyhyt. Kone tekee töitä myös sinä aikana, kun tuotteita keräillään.
 
  

Kohteen erityispiirteitä

  • Automaattien korkeuden (13 m) vuoksi niille rakennettiin kokonaan uusi laajennusosa.
  • Varastointijärjestelmän ohjaus on täysin integroitu molempien yhtiöiden toiminnanohjausjärjestelmiin.
  • Automaattien avulla inventointi sujuu ilman toimituskatkoksia.
  • DT Tornadoissa säilytetään suuriakin tuotteita, kuten parikymmentä kiloa painavia perävaunujen akseliston napoja tai lähes metrin pituisia loisteputkilamppuja.