Laserkeskus Oy:n levyt järjestykseen

Laserkeskus Oy on vuonna 2003 perustettu laserleikkaukseen keskittynyt alihankintayritys, joka toimii kahdella paikkakunnalla, Laitilassa ja Loimaalla.

Yritys perustettiin Laitilassa yhdellä särmällä ja laserilla ja se saavutti pian asemansa markkinoilla monipuolisena leikkaus- ja särmäyspalveluiden tarjoana. Vuonna 2007 avattiin Loimaan toimipiste, jonka tuorein konehankinta on kesällä 2009 hankittu Trumpfin TruLaser 5060, jossa pöytäkoko on 2x6 metriä. Isokokoisten levyjen varastointiin hankittiin Ferroplan Oy:n toimittama, erityisesti Laserkeskuksen tarpeisiin räätälöity levyvarasto. Kaupalliset neuvottelut aloitettiin keväällä 2009 ja toimitus tapahtui jo heinäkuussa 2009.

Isojen levyjen säilyttäminen lattialla olisi aiheuttanut tilanpuutteen välittömästi ja levyvaraston avulla tuotantotilat saatiinkin tehokkaaseen käyttöön. Varastoitava levytavara säilytetään vahvuuksien mukaan omilla hyllypaikoillaan, joista se on aina helposti käytettävissä. Levytavaran noutaminen tehostui näin yli puolella lattiasäilytykseen verrattuna, millä on suora vaikutus tuotannon tehokkuuteen. Levyvaraston ohjauspaneeli toteutettiin Beijer E1060:lla, mikä osaltaa parantaa käytettävyyttä. Loimaan tuotantopäällikön Teemu Kiisken ja Laserkeskuksen toimitusjohtajan Kalle Airiston mukaan uudet koneet edistävät työnopeutta ja joustavaa tuotantoa, ja niihin ollaan oltu erittäin tyytyväisiä.
 

Levyvarasto Laserkeskus Oy:n Loimaan yksikössä.

Mitä haettiin?

  • Tehokkaampaa tuotantotilojen hyödyntämistä
  • Ergonomiaa ja työturvallisuutta
  • Parempia työskentelyolosuhteita

Mitä saavutettiin?

  • Varastoitava levytavara on helposti saatavilla ja omilla hyllypaikoillaan
  • Levytavaran noutaminen tehostui yli 50 %
  • Ergonomia ja työturvallisuus parani

 

Lisää referenssejä