Sampo-kampus Vaasassa panosti kunnon työtiloihin

Vaasan ammattiopisto ja Vaasan aikuiskoulutuskeskus saivat lokakuussa 2011 yhteiset tekniikan opetuksen tilat, jotka saivat nimen Sampo-kampus. Vaasan ammattiopiston tekniikan yksikön yhteyteen rakennetut metalli- ja sähkötalot muodostavat yhdessä valtakunnallisesti merkittävän tekniikan kampuksen, sillä samoissa tiloissa, samoilla koneilla ja laitteilla koulutetaan nuoria ja aikuisia tekniikan ammatteihin. Tilat ovat käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Sähkö- ja konetalojen kokonaispinta-ala on yhteensä lähes 7 000 m2. Modernin ja uusinta tekniikkaa edustavan oppimisympäristön tilat on kalustettu mm. Workshop- ja laboratoriopöydillä sekä erilaisilla Sovella-kaapeilla ja laatikostoilla.

Vaasan ammattiopisto eli VAO

  • Tekniikan, liiketalouden ja viestinnän sekä hoiva- ja palvelualojen ammatillisia perustutkintoja
  • Opiskelijoita n. 2000

Vaasan aikuiskoulutuskeskus eli VAKK

  • Perus- ja jatkokoulutusta 18 vuotta täyttäneille
  • Yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa

 

Konetalon reikälevykaapeissa on akryylilasiset ovet, jotta kaapin sisältö näkyy ovia avaamatta. Samasta syystä sähkötalon kaapeissa on akryylilasit.

Sähkötalon kalusteissa käytettiin runsaasti punaista, joka on Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen tunnusväri. Konetalo kalustettiin ammattiopiston tunnusvärillä, sinisellä.

Kampuksella opiskelee satoja opiskelijoita, joten säilytystilaa tarvitaan runsaasti.

Lisää referenssejä