Valtralla trukki huolehtii osat kokoonpanolinjalle

Suolahdella Keski-Suomessa sijaitsevan Valtran kokoonpanotehtaalle on vastikään hankittu Roclan automaattitrukki. Se saa tuotannonohjausjärjestelmältä tilauksen ja toimittaa tarvittavat komponentit kokoonpanolinjalle oikeaan aikaan ja oikeassa järjestyksessä.

Tulevaisuudessa on tarkoitus helpottaa materiaalivirtojen seurantaa RFID-järjestelmän avulla, johon automaattitrukkikin liitetään. Tällöin myös saapuvan tavaran vastaanotto ja osien tilaukset alihankkijoilta hoituvat automatiikan avulla. Tämän odotetaan nopeuttavan varastonkiertoa ja vähentävän virheitä oleellisesti. Samalla henkilökunta pääsee pois rutiininomaisista tavaransiirroista tuottavaan ja jalostavaan työhön.

Valtra

 • Kehittää ja valmistaa Valtra-traktoreita
 • Nykyaikaiset tehtaat sekä Suomessa että Brasiliassa.
 • Suolahdella valmistuu noin 11 000 tilauksen pohjalta räätälöityä traktoria
 • Markkinajohtaja Pohjoismaissa ja toiseksi suosituin merkki Latinalaisessa Amerikassa. Traktoreita myydään yli 75 maassa
 • Suomen tehdas Suolahdella, jossa toimii kokoonpanotehdas, voimansiirtotehdas, tuotekehitysyksikkö,  varaosa- ja huoltokeskus, asiakaspalvelukeskus Atrium ja yhtiön hallinto
 •  

   

  Pasi Soikkeli, Mikko Santakallio ja Arttu Aaltonen Valtralta ja Veli Savolainen Intologiin kuuluvasta Eritoimi Oy:stä ovat tyytyväisiä. Uusi järjestelmä on lähtenyt yllättävän hyvin lähtenyt toimimaan eikä ongelmia ole ollut.

    

  Kuormalavahyllyissä on terästasot, lavaohjurit ja lavatopparit trukit toimittaneen Roclan toiveiden mukaisesti. Roclan automaattitrukki toimii tuotannossa ja varastossa samoilla alueilla kuin manuaalitrukitkin. Siksi se on varustettu liiketunnistimilla ja muilla turvavarusteilla.

  Lisää referenssejä