Kasten Tornado

Varastoautomaatit

Varastoautomaatit tehostavat keräilyä, vähentävät keräilyvirheitä ja säästävät lattitilaa.

Hyllytystä ja keräilyä varten varastoautomaateissa on ergonominen keräilytaso tai keräilyasema. Tavara-alustat tuodaan keräilijän lähelle - eikä päinvastoin - ja varastossa kulkemiseen ja tavaran etsimiseen käytetty aika minimoituu.

Varastoautomaatit voidaan yhdistää WMS- tai ERP-järjestelmiin, jolloin keräilyä voidaan huomattavasti tehostaa esim. ryhmäkeräilyn avulla ja keräilyvirheet voidaan minimoida.

KASTEN VARASTOAUTOMAATIT

Kasten Tornado on hissityyppinen varastoautomaatti, jossa yhdistyvät tehokkuus ja käyttömukavuus. Hissiperiatteella toimivat varastoautomaatit ovat jo pitkään olleet suosituin varastoautomaattityyppi. Koneen keskellä on hissikuilu, jonka molemmin puolin sijaitsevat varastopaikat tavara-alustoille eli paleteille. Paletit tuodaan käsittelyaukkoon tai -aukkoihin, missä tapahtuu hyllytys- ja keräily.

Lue lisää: KASTEN TORNADO hissiautomaatti

Paternoster-varastoautomaatti on perinteinen pystykaruselli. Siinä tavara-alustat ovat kytketty molemmista  päistä  ketjuihin, jolloin kaikki hyllytasot liikkuvat samanaikaisesti rotaatioperiaatteella.  Automaatti  tuo  oikean  hyllytason  lyhyintä  reittiä  käsittelyaukolle.  Valinta hissiautomaatin ja paternosterin välillä riippuu monista asioista (esim. varastoivat tavarat ja tilankäyttö) ja paternoster on tänä päivänä edelleen varteenotettava vaihtoehto.

Lue lisää: KASTEN PATERNOSTER pystykaruselli

Matalaan tilaan soveltuva vaihtoehto on vaakakaruselli. Tässä varastoautomaatissa kulkevat varastointihäkit, joissa on korkeussäädettävät hyllytasot. Varastointiyksiköt kulkevat siis vaakasuunnassa ja erilaiset matalat tilat voidaan hyödyntää koko pituudeltaan yhdellä varastoautomaatilla tai vaikka useamman yksikön rinnakkaiskäytöllä.

Lue lisää: KASTEN HOCA vaakakaruselli

Varastoautomaatin  käyttö  on  tehokkaimmillaan,  kun  se on kytketty varastonhallintajärjestelmään tai toiminnanohjausjärjestelmään. Kastenin kehittämä TCPlus-varastonhallintajärjestelmä keskustelee tarvittaessa ylemmän tietojärjestelmän kanssa. Keräilypyynnöt siirtyvät asiakkaan järjestelmästä TCPlus-järjestelmään ja TCPlus ohjaa varastoautomaatin koneohjauksia. TCPlus ohjaa keräilyä ja vaatii kuittaukset. Valo-ohjaus voidaan toteuttaa esim. niin, että varastoautomaatti näyttää valoilla keräiltävän artikkelin, joka tulee nostaa keräilylaatikkon tai -vaunuun, joissa palaa myös valo.

 Lue lisää: KASTEN TCPlus ja varastoautomaattien tietojärjestelmät

Kasten tarjoaa varastoautomaatteihinsa etätukipalvelut, jolloin Kastenin asiantuntijat voivat tarvittaessa kytkeytyä koneen järjestelmään ja avustaa mahdollisissa ongelmatilanteissa. Määräaikaishuollot toteutetaan yhdessä Intolog-palvelupisteiden kanssa. Vanhoihin varastoautomaattihin on myös mahdollista tehdä järjestelmän päivityksiä, joilla koneita voidaan modernisoida.

Lue lisää: Varastoautomaatteihin liittyvä projektointi ja palvelut

Kasten varastoautomaatit ovat kestäviä ja pitkäikäisiä. Joskus jopa niin pitkäikäisiä, että sen sähkölaitteet ja tietojärjestelmät ovat elinkaarensa päässä. Paternoster automaateille onkin kehitetty oma modernisointipaketti.

Lue lisää: Pac-Light ohjainpäivitys

 

Treston Ergo 20 PU ja muut sisälogistiikan ratkaisut

Kysy lisää, asiantuntijamme vastaavat

Wrapper

Täyttämiesi tietojen perusteella tuoteasiantuntijamme voi ottaa sinuun yhteyttä. Voimme myös lähettää sinulle tuotetietoa. Yksityisyydensuoja