Search
Close this search box.

Urheilumuseo

Kestävä ja helposti liikuteltava siirtohyllystö

Uusi Urheilumuseo avattiin Olympiastadionilla näyttävästi syksyllä 2020 lähes viiden väistövuoden jälkeen. Urheilumuseolla on käytössään Olympiastadionilla 2 200 neliötä.

Ne jakaantuvat yläkerran näyttely- ja alakerran kokoelmatiloihin. Tietoa löytyy suomalaisen liikkumisen alkuhämäristä 2500 vuotta vanhasta esihistoriallisesta suksesta aina vuoden 2019 yllätys lätkäkullan Mörkö-Marko Anttilan pitkään mailaan ja kypärään saakka. Vanhimmat asiakirjat ovat peräisin 1800-luvun puolivälistä.

Urheilumuseolla on esineitä 35 000 kappaletta, arkistoja 2 000 hyllymetriä, valokuvia 0,5 miljoonaa sekä kymmeniä tuhansia kirjoja ja lehtiä. Laajojen kokoelmien hallinta on mahdollista laadukkaiden Kasten Mobile-siirtohyllyjen ansiosta. Siirtohyllyjä on neljässä esine- ja arkistomakasiinissa sekä Stadionin logistiikkakeskuksen varastossa yhteensä lähes 2,5 kilometriä.

Makasiineissa siirtohyllyille sijoitettujen kokoelmien kruununjalokiviä ovat Helsingin 1952 olympiakisoihin liittyvät esineet ja valokuvat. Asiakirjoista laajimmat ja eniten käytetyt aineistot ovat Suomen Olympiakomitean, Suomen Palloliiton, Suomen Valtakunnan Urheiluliiton ja Suomen Työväen Urheiluliiton arkistot.

”Kastenin siirtohyllyt mahdollistavat varastotilojen kustannustehokkaan käytön. Meillä on erikokoista aineistoa kilometrikaupalla. Kastenin hyvin liukuviin hyllyihin on ollut helppo sijoittaa esinelaatikoita ja arkistokoteloita.”
Ossi Viita, tutkimuspäällikkö (FT, dosentti), Urheilumuseo

Uuden Urheilumuseon kävijätavoite on 100 000 asiakasta vuodessa. Alakerrassa kokoelmia käy vuosittain tutkimassa 2000-3000 asiakasta, joten kestävät, siistit ja helposti liikuteltavat Kasten Mobile-siirtohyllyt olivat tehokas ja tilaan sopiva valinta.