Axelent konesuojat

Kone- ja laitesuojat

Kone– ja laitesuojat ovat rakenteita, joilla on tarkoitus estää henkilön pääsy vaara-alueille koneen ollessa käynnissä.
Koneen lähelle on joskus kuitenkin päästävä mm. huolto- tai siivoustöihin, ja siksi on tärkeää, että konesuojat ja kulkuovet täyttävät EU:n konedirektiivin turvallisuusvaatimukset.

X-Guard konesuojajärjestelmä sisältää laajan tuotevalikoiman, jonka vakio-osilla saadaan täydellinen konesuojausratkaisu sovitettuna juuri sinun tarpeeseesi. X-Guard täyttää kaikki konedirektiivin 2006/42/EY (täydennetty 2009/127/EY) koneturvallisuusvaatimukset.

Voit siirtyä tutkimaan tuotteita tuoteryhmäsivuille tai lukea ensin linkkien alla olevan yleiskuvauksen konesuojajärjestelmästä.

X-GUARD KONESUOJAT TÄYTÄVÄT KAIKKI KONETURVALLISUUSVAATIMUKSET

Konedirektiivi sisältää monia turvallisuusmääräyksiä, joita ei helposti tule edes ajatelleeksi. Esimerkiksi suojaverkoissa tulee olla kiinteästi asennetut kiinnittimet, jotka pysyvät osana seinäelementtejä, vaikka suojaseinää joskus väliaikaisesti purettaisiin huollon yhteydessä.

 

Elementtien kiinnitysosa

 

Konedirektiivin mukaan verkkoelementit tulee olla irrotettavissa vain siihen suunnitellulla työkalulla. X-Guard konesuojajärjestelmässä työkalu on X-key.

X-key

 

VERKKOELEMENTIT JA PYLVÄÄT

Konesuojauksen peruselementit ovat verkot ja pylväät. Vakiona X-Guard järjestelmässä verkot ovat mustat ja pylväät keltaiset. Pyynnöstä on saatavilla myös erikoisvärejä.

 

Verkkoelementit

 

Yleisimmät konesuojan korkeudet ovat 2300 mm ja 2000 mm. Verkkokorkeutta voidaan korottaa pylvään ja elementtien jatko-osilla.

Verkkoelementit langat muodostavat vakiona 50x30 mm verkon, jolloin suojaetäisyys koneesta on oltava 200 mm. Toinen vaihtoehto on tiheämpi 50x20 mm verkko, minkä suojaetäisyys on 120 mm ja siitäkin voit pyytää tarjouksen Intolog-myyjältä.

 

PANEELIT JA KULMAELEMENTIT

 

Contour

Kun tarvitaan peittävämpi suoja, X-Guard järjestelmässä löytyy myös metallisia ja muovisia paneeleita verkkoelementtien sijasta. Ne käyvät samoihin vakiopylväisiin. Jos halutaan täysin aukoton seinä, niin paneelin ja pylvään väliin löytyy erikoispeitelistat.

Muoviseinät kestävät lämpöä 60 asteeseen asti. Muovipaneeleita on saatavilla kirkkaana ja värillisenä. Värjätyt muovit sopivat hitsauksen suojaukseen ja täyttävät palonormit UL 90 VO ja EN 1598.

Kulmaan käytettävä pyöristetty verkkoelementti on yksi esimerkki X-Guard järjestelmän monipuolisuudesta. Contout-elementtiä on saatavissa 45 ja 90:n asteen kulmille.  Pyöreillä kulmilla saadaan aikaiseksi tyylikkäitä sulavalinjaisia konesuojia ja pystymään myös säästämään tilaa.

OVET

Ovet ovat tärkeä osa konesuojausta. Oven valinta lähtee tarpeesta - X-Guard järjestelmässä löytyy useita vaihtoehtoa.

Edullisin ovi on saranaovi, missä ovena käytetään vakioverkkoelementtiä. Liukuovi on myös usein käytetty ratkaisu. Ovet voi toteuttaa myös ilman yläpuolista tukea, jolloin esimerkiksi trukilla voidaan ajaa ovesta suojan sisään.

Lukkoa valittaessa täytyy ottaa huomioon käyttötarpeet ja riskien suojaus. Ketkä ja milloin voivat avata oven? Varustetaanko ovi erilaista rajakytkimillä ja tunnistimilla? Tarvitaanko hätä-/paniikkiavauksen ominaisuus oven sisäpuolelle?

MONIA LISÄVARUSTEITA

X-Guard järjestelmän kuuluu erilaisia lisävarusteita. Yksi oivallinen esimerkki on kaapelikourut. Niiden avulla kaapelit saadaan helposti ja turvallisesti kulkemaan konesuojaverkon sisäpuolella.

Kaapelikouruja on useaa eri kokoa. Säästöä asennusaikoihin tuovat pitkät kiinnikkeiden välit, valmiit kiinnittimet aita- ja pylväselementteihin ja asennuksen helppous.

MITEN SITTEN LÄHDETÄÄN SUUNNITTELEMAAN KONESUOJAUSTA?

Helpoin tapa on ottaa yhteyttä Intolog-myyjään. Hän voi tehdä konesuojista CAD-kuvan ja osaluettelon tarvittavista tuotteista ja tietenkin tarjouksen sinulle.

X-Guard konesuojia voidaan vielä asennusvaiheessa räätälöidä, jos lopulliset tarkat mitat eivät ole selvillä. Verkkoelementtejä voidaan katkaista juuri sopivan mittaisiksi  hyödyntäen käteviä katkaisupaketteja.

TURVALLISUUS ENNEN KAIKKEA

Konedirektiivin  2006/42/EY  (täydennetty  2009/127/EY)  nykyinen  versio  on  ollut  voimassa  29.  joulukuuta  2009  alkaen.  Se  on  kaikkien  koneturvallisuusvaatimusten  perusta  EU-alueella.   

Työympäristön riskit eli koneiden ja työkalujen vaarat tulee huomioida tarkoin niin, että pääsy koneen liikkuvien osien vaara-alueelle on estetty,  laitteissa suojataan  kuumat, puristavat ja leikkaavat  pinnat, koneen hallintalaitteiden käyttäminen vahingossa ei ole mahdollista, automaattisesti  toimivan koneen vaara-alueelle pääsy estetään koneen toimiessa, ja sähkökatkon tai sähköverkon alijännitteen aiheuttama käynnistyminen on estetty.  Lisäksi pitää huomioida, että kone– ja laitesuojat itsessään eivät aiheuta lisävaaraa, ovat riittävän lujarakenteisia, eivät rajoita näkyvyyttä ja sallivat  tarpeelliset huolto– ja kunnossapitotoimet.  

X-Guard  on  konesuojasarja,  joka  täyttää  konedirektiivin   ja  vastaavan  suomalaisen  koneasetuksen  (VNa  400/2008)  kiinteitä  suojia  koskevat  määräykset.  X-Guard-kone-  ja  laitesuojat  sisältävät  älykkäitä  ratkaisuja  ja  lukuisia  lisävarusteita  ja  on  tarkoitettu  teollisuuden,  varastojen  ja  rakennusalan  suojaus-  ja  osastointitarpeisiin.  X-Guardin  etuja  ovat  malliston  monipuolisuus,  toimitusten,  asennusten  ja  muutosten  nopeus  sekä  konesuojien  muokattavuus  ja  muunneltavuus.  Mallisto  sisältää  verkko-,  muovi-,  ja  metallipaneeleja,  eri  pylväskokoja  sekä  erilaisia  ovi-  ja  lukitusratkaisuja.

Kysy lisää: Varastoautomaatit ja muut sisälogistiikan ratkaisut

Kysy lisää, asiantuntijamme vastaavat

Wrapper

Täyttämiesi tietojen perusteella tuoteasiantuntijamme voi ottaa sinuun yhteyttä. Voimme myös lähettää sinulle tuotetietoa. Yksityisyydensuoja