Varastoautomaatti tehostaa varastotoimintoja

Tornado varastoautomaatti

Tornado -varastoautomaatti takaa tehostetun keräilyn ja lattiatilan säästön

Elgood Oy on toiminut johtavien elektroniikkavalmistajien edustajana jo lähes 25 vuotta. Tarjota kattaa laadukkaat ratkaisut lähes kaikkiin elektronisten koneiden ja laitteiden kustannustehokkaisiin komponenttitarpeisiin. Yritys on osa kansainvälistä Addtech-konsernia ja työllistää 36 henkilö Suomessa ja Virossa. 

Elgood Oy Tornado
Elgood Oy, Torado-varastoatuomaatti tietokoneohjauksella ja käsipäätteillä


Elgood Oy:n toiminta on kasvanut muutaman vuoden aikana yli 50%, ja iso osa tuotteista kulkee verkkokaupan kautta. Varastosta toimitetaan vuodessa noin 50.000 tilausta, yhteensä noin 150.000 kappaletta rivejä. Suuren kasvun myötä toiminnalle etsittiin oikeanlaiset tilat ja Elgood Oy muutti uusiin tiloihin Vantaalle syksyllä 2019. Nyt saman katon alla ovat yrityksen toimistotilojen lisäksi varasto ja myymälä. Uusissa tiloissa tavoitteena oli parantaa keräilynopeutta ja maksimoida varastotilojen tehokas käyttö, sekä vähentää keräilyvirheet ja minimoida työntekijöiden kävelymatkat. 
 

Uusiin tiloihin tehtiin varastokalustesuunnitelma ja yhteistyössä Constructor Finland Oy ja Intolog Helsinki Oy toimittivat ja asensivat kuormalava- ja pientavarahyllyt sekä kolme hissityyppistä Tornado-varastoautomaattia. 

Tornado -varastoautomaattien hankinta on tuonut varaston toimintaan paljon joustavuutta ja tehokkuutta, mikä korostuu, koska iso osa verkkokaupan tilauksista tapahtuu muutaman rivin toimituksina, sanoo yrityksen toimitusjohtaja Timo Niinimäki. Varastoautomaatit ovat kovassa päivittäisessä käytössä ja ennen kaikkea varastoautomaattien avulla tiedetään tarkasti missä tavara on ja varastosaldot pysyvät kunnossa. 

Varastoautomaatti tehostaa yrityksen varastotoimintoja:
-    Tiivis yhteystyö asiakkaan kanssa ennen asennuksen alkamista. Kuorman korkeudet määritellään etukäteen, jotta käytössä oleva varaston vapaa korkeus saadaan hyödynnetty maksimaalisesti. 
-    Varastoitavat tavarat ovat varastoautomaateissa, jolloin varastotyöntekijä ei etsi tavaraa eri varastohyllyistä vaan varastoautomaatti tuo ”hyllyn” (paletti) tavaroineen käyttäjälle.
-    Neljämetrinen tavara-alusta on optimoitu varastopaikkojen osalta ja näin olleen saadaan useita kymmeniä varastopaikkoja yhdelle alustalle. 
-    Varastoautomaatin käyttö on helppo opettaa uudelle työntekijälle
-    Inventaarion helppous varastoautomaateissa on merkittävä, ja varastosaldot ovat seurattavissa koko ajan.

Varastoautomaatti kattoon ulottuva
Varastoautomaatti mahdollistaa koko tilan korkeuden hyödyntämisen
Kasten varastoautomaatti keräily
Keräily varastoautomaatista käsipäätteen avulla

 

 

 


Lue lisää varastoautomaateista ja ota yhteyttä omaan Intolog-palvelupisteeseesi!

Huomattava varastokapasiteetin nosto Kasten -satelliittihyllystöillä

Lue asiakastarina